Vykort från Hagforsbygden


En ny intressant vykortsbok har lämnat pressarna i juni 2004. Boken heter Vykort från Hagforsbygden och är utgiven av KulturKontoret i Hagfors kommun. Boken har tillkommit efter att kommunen fått tillgång till vykortssamlaren John Larssons samlingar. Flera andra samlare har därefter också bidragit med vykort och kommunen har nu tillgång till över ett tusen skannade vykort och planer pågår redan för utgivning av del två av Vykort från Hagforsbygden.

Boken är på hela 192 sidor och innehåller 350 vykort (varav närmare 100 i färg) från orterna Edebäck, Ekshärad, Gustafsfors, Hagfors, Höje, Råda, Sunnemo och Uddeholm. Dessutom tolv sidor text där Tina Papadopoulou skriver allmänt om vykortshistoria, men framförallt om den lokala vykortshistorian illustrerat med några speciellt intressanta gamla vykort från trakten.

En underbar bok som givetvis inte bör fattas i någon Värmlandssamlares eller hembygdsintresserads bokhylla! Boken är dock även intressant för andra samlare då den visar just den typ av vykort som i seklets början gavs ut från alla större och halvstora orter i Sverige.

Boken kostar 190 kronor och säljs på KulturKontoret på Engkvists väg 6 i Hagfors, Hagfors och Ekshärads bibliotek samt Hagfors och Ekshärads hembygdsgårdar. Du kan även ringa Tina Papadopoulou på 0563-151 32 om du är intresserad av att köpa boken! Lite mer info finns även på http://www.hagfors.se/fritid/kultur/aktuellt/350_vykort.asp

 

Lars-Olov Stenborg

Google

Direkt till vykortsauktionerna på

Tillbaka till