The Wonderful Postcard Empire Russia
av Anders Saxon


"The Wonderful Postcard Empire Russia" är Anders Saxons tredje bok och en helt fantastisk bok med ett underbart bildval, bra beskrivande texter plus en helt superb tryckkvalitet!

I förordet berättar Anders bland mycket annat att han började samla vykort för 25 år sedan och att han började sitt vykortssamlande med vykort från Rysk-Japanska kriget 1904-1905. Hans vänner tyckte det var märkligt att en seriös affärsadvokat kunde intressera sig för sånt nonsens som gamla vykort. Anders fortsatte dock och idag består samlingen av cirka 20 000 vykort med historiska, kulturella och sociala motiv från hela världen. Hans samling från Ryssland är på drygt 1 000 vykort och det är många av dessa han visar i denna fantastiska bok!

Lite fakta kring boken:
Storleken är 29 gånger 23 centimeter i liggande format
Sidantalet är 160 och med fler än 250 fantastiska bilder
Plus skyddomslag med flera bilder
Det finns två beskrivande texter på varje sida, en på engelska och en på ryska så det finns alltså ingen svensk text.


Omslaget till boken


Baksidan

Boken är sedan uppdelad i sju  olika kapitel enligt nedan

  • Foreword

  • Introduction

  • Briefly on Russian History

  • Postcards and Russian Culture

  • Topographical Cards

  • Russian Types, Traditions and Humour

  • Shuffled and Dealt

Nedan kommer även några slumpvis utvalda uppslag från boken och jag koncentrerar mig mest för själva bilderna som är huvudsaken i boken, men det finns även en del sidor med mycket text på engelska (och ryska) som är mycket informativ och ger en bra beskrivning av livet i Ryssland för hundra år sedan.

Det är inte bara bilder från Ryssland som presenteras utan även gamla vykort från andra länder som anknyter till Ryssland, exempelvis ryska paviljongen i Paris 1900, Greta Garbo som Anna Karenina i filmen med samma namn, Audrey Hepburn och Anita Ekberg från "Krig och Fred". Även vykort av svenska vykortskonstnärer som gavs ut i ryska versioner finns i boken, t ex Jenny Nyström och Carl Larsson och mycket mera!

(Bilderna nedan och ovan är tagna med en enkel digitalkamera och därefter lågupplösta för att passa in här, så de ger givetvis ingen som helst rättvisa åt den superba kvalitén i boken utan det är enbart för att visa några exempel från boken).

En underbar bok i fantastisk kvalitet!

Det har kommit många vykortsböcker de senaste åren och tillsammans med samme författares första bok "Vykortens Underbara Värld" och möjligen några till rankar jag nog denna bok som den bästa som jag har läst och sett. T o m min fru har läst och tittat från pärm till pärm och ger den tio poäng av tio, precis som jag!

Kan bara ge ett råd! Köp boken - titta läs och njut!

Vill du köpa boken eller ha mer information kontaktar du Anders Saxon direkt enligt nedanstående uppgifter och priset är 290 kronor plus porto vilket jag tycker är väl investerade pengar för alla vykortsintresserade, oavsett om de samlar Ryssland eller inte. En helt fantastisk dokumentation och framförallt ett underbart val av vykorten!

Kan även tillägga att Anders blivit inbjuden av den ryske ambassadören i Stockholm för att berätta om boken och om sitt arbete med att sammanställa den! Jag kan tänka mig att boken kommer att bli mycket populär inte bara i Sverige utan även i Ryssland!

Anders Saxon
Karlavägen 97
115 22  STOCKHOLM

Telefon: 08-660 70 77

E-post: saxon@comhem.se

 

Lars-Olov Stenborg

Google

Direkt till vykortsauktionerna på

Tillbaka till