En efterlysning från Postmuseum


2004-09-20

På Postmuseum har vi ett rum som vi ska inspirera till samlande av olika slag. Där visar vi olika privatpersoners samlingar. Det ska vara samlingar som på något sätt är knutna till vårt verksamhetsområde. Det har varit alla möjliga sorts utställningar som t.ex. brevpressar av glas, kossor på frimärken och vykort, äpplen i alla former, judiska vykort och kaffekalas på vykort. Just nu visar vi tre olika samlingar av vykort med motiv från den gamla Postvägen mellan Stockholm och Åbo. Oftast är det samlare som hör av sig till oss men det händer att vi tar kontakt med någon som vi har hört har en spännande och rolig samling.

Det senaste året har det dykt upp många härliga dansbandsvykort på nätet och nu undrar vi om det finns någon som har en samling med dansbandsykort från 60- och 70-talet som skulle tycka det vore roligt att visa den på Postmuseum?

I så fall kontakta Vivi Nybom på telefon 08-781 17 78 eller via epost:
viveka.nybom@posten.se

Vi är också, inför en kommande utställning, mycket intresserade av Greta Garbosamlare. Den som har Greta Garbo material och kan tänka sig att låna ut detta får mycket gärna kontakta Karin Nygren på telefon 08-781 17 69 eller epost karin.nygren@posten.se.

Tillbaka till

Hit Counter