Nyhetsbrev Nr 1 - 2002-01-13


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 1 - 2002-01-13
****************************************************************************

VÄLKOMMEN
Hej och välkommen till första upplagan av Gamla Vykorts Nyhetsbrev! Tanken med nyhetsbrevet är att det ska komma ut minst en gång i månaden och att det i första hand ska innehålla nyheter på vykortsfronten och information om kommande mässor och liknande. Tanken är också att det ska finnas korta notiser om olika händelser och artiklar som länkar vidare till rätt ställe på www.gamlavykort.nu om man vill läsa mera!

AKTUELLA AKTIVITETER
För tillfället är det ganska lugnt när det gäller mässor, auktioner och liknande, men en uppdaterad lista är nu inlagd under Aktuella aktiviteter på www.gamlavykort.nu. Känner du till några bra mässor, samlarmarknader eller auktioner för vykortssamlare som saknas i kalendern så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den att läggas till!

EFTERLYSNINGEN
Under rubriken Efterlysningen har det varit en fantastisk aktivitet under hösten och vintern! Betydligt fler än hälften av de inskickade korten har identifierats av andra samlare till stor glädje för den som skickade in kortet! En uppdelning har nu gjorts i tre sektioner, den översta innehåller kort som fortfarande är oidentifierade, den mellersta kort där osäkra förslag inkommit och den understa innehåller de kort som definitivt har identifierats! Passa på att ta en titt på www.gamlavykort.nu/efterlysningen/ då det strax innan detta utskick även lagts upp ett tjugotal nya kort och många av dessa bör utan tvekan enkelt kunna identifieras av "rätt" samlare!

GRATIS EPOSTADRESS
Du kan nu få en gratis epostadress under domännamnet gamlavykort.nu! Om du exempelvis heter Nisse Nilsson så kan du få ett konto som heter nisse.nilsson@gamlavykort.nu eller helt enkelt bara nisse@gamlavykort.nu. Du kan enkelt använda mailkontot i ditt ordinarie epostprogram (t ex Outlook Express), även parallellt med ett annat epostkonto (t ex Telia), men även använda det via webben (som hos Hotmail eller Spray), då når du alltid din epost även om du t ex är ute och reser eller inte har tillgång till din ordinarie dator. Du kan även enkelt sätta en vidaresändning från kontot till en annan epostadress. Kontot är helt gratis och epost som skickas från kontot innehåller ingen reklam av något slag. En annan stor fördel med alla konton är att de ligger på en mailserver som kör en automatisk virusscanning, vilket innebär att du inte kan få några mail som innehåller virus! Skulle du själv ha fått in virus i din dator så kan detta virus heller ej skickas vidare eftersom det automatiskt stoppas av servern! Vill du ha ett gratis mailkonto så går du till länken www.gamlavykort.nu/epost och fyller i formuläret. Därefter får du fullständiga instruktioner via epost.

FRITT FORUM
Som angetts en tid kommer Fritt Forum att ersättas av en annan form av forum med lite bättre möjligheter till aktiviteter mellan samlare. Troligen inträffar detta under tidig vår, men det gamla forumet ligger kvar tills dess!

SAMLARMARKNADEN
Det nya systemet med ett automatiskt annonssystem på www.gamlavykort.nu/radannonser har slagit väl ut och det är fritt fram att lägga in hur många annonser som helst! Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar.

CHECKLISTOR
Flera samlare har haft önskemål om en samlingsplats för checklistor av utgivna vykort och under länken http://www.gamlavykort.nu/vykortslistor kommer sådana att samlas i olika former. Ännu är inga fullständiga listor upplagda, men det kommer inom kort, bl a Jac Edgren och Harald Olsen. Det kommer att finnas allt från mindre serier med bilder på varje kort (som t ex Paris Pittoresque-serierna som ligger separat på sajten) till fullständiga listor över kända vykort från olika förlag! Har du själv gjort någon sådan lista är du välkommen att skicka in den. Att själv publicera en lista från sitt samlarområde bör ju också innebära en utmärkt möjlighet att få tag på kort som man saknar i sin samling!

Samlarhälsningar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

Tillbaka till