Nyhetsbrev Nr 2 - 2002-02-13


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 2 - 2002-02-13
****************************************************************************

AKTUELLA AKTIVITETER
Upplands Vykortsförening har meddelat att Vykortets Dag är flyttat till lördagen den 27 april i Fyrisskolans matsal, Götgatan i Uppsala. Tiden är mellan 10.00 och 16.00. Kontaktperson är Christer Ögren 070-574 58 85. Anmälningar om bordsplats måste göras senast 10 april!
Känner du till några bra mässor, samlarmarknader eller auktioner för vykortssamlare som saknas i kalendern på www.gamlavykort.nu så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den att läggas till!

SKILLINGTRYCKET - SVERIGES ENDA VYKORTSTIDSKRIFT
Årets första nummer av Skillingtrycket utkommer snart och prenumereranterna bör ha sitt nummer i brevlådan runt den 25 mars. Ur innehållet kan redan nu nämnas en mycket trevlig artikel på sex sidor om konstnären Hans Liska, författad av Paul Gustafsson. Underbara vykort, och ett spännande livsöde! Lasse Haldenberg begåvar oss som vanligt med "Lasses blandning". Blandningen denna gång rör sig inom så vitt skilda områden som: järnvägsolyckan i Svalöf 1903, lavemang, Henrik den åttonde och renlav. Dessutom kommer den intresserade att kunna tillägna sig en artikel om punchdrickande!
Den nye ägaren Bo Grendal satsar stort på Skillingtrycket och ägnar sig åt tidskriften på heltid. I år blir det tre nummer, men redan nästa år blir det minst fyra nummer. Hör gärna av dig till Bo om du vill ha någonting publicerat eller undrar över något. Du når honom på bo.grendal@skillingtrycket.com För mer information om Skillingtrycket och hur du blir prenumerant - gå till www.skillingtrycket.com 

NY AUKTIONSSAJT - BRA BUD
En ny auktionssajt, bl a för vykortssamlare, såg dagens ljus för cirka tre veckor sedan! Den heter Bra Bud och du hittar den på adressen www.brabud.nu Det finns redan en hel del vykort att bjuda på och många fler lär komma inom kort eftersom Bra Buds målsättning är att ta upp kampen med Tradera www.tradera.com som den populäraste auktionssajten för vykortssamlare!

NY SAJT MED DIREKTFÖRSÄLJNING AV GAMLA VYKORT - JAN OLSSON VYKORT
Jan Olsson, känd för många från bl a Göteborgs Vykortsklubb, har startat upp en ny sajt där han erbjuder gamla vykort till fasta priser. I dagsläget finns drygt tusen kort upplagda och fler kommer snart. Adressen till sajten är http://194.236.50.190/JOV/ 

EFTERLYSNINGEN
Ta en titt på www.gamlavykort.nu/efterlysningen/ och se om du kan hjälpa samlarkollegor att identifiera okända vykort! Det finns väldigt många nyupplagda kort och många av dessa bör utan tvekan enkelt kunna identifieras av "rätt" samlare! Totalt ligger 128 kort upplagda varav 56 kort blivit helt eller delvis identifierade.

SAMLARMARKNADEN
Lägg in hur många gratisannonser du vill på www.gamlavykort.nu/radannonser Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar så är det länge sedan du lade dit din annons så bör du lägga in den igen!

CHECKLISTOR
Flera samlare har haft önskemål om en samlingsplats för checklistor av utgivna vykort och under länken http://www.gamlavykort.nu/vykortslistor kommer sådana att samlas i olika former. Än så länge  är bara en checklista över Jac Edgrens kort upplagd liksom en mindre lista över kort från provkörningen av spårvagnarna i Karlskrona, samt den gamla Paris Pittoresque-serien. På gång är början till en förteckning över Harald Olsens Stockholmsmotiv samt några mindre serier kort från speciella orter. Har du själv gjort någon sådan lista är du välkommen att skicka in den till info@gamlavykort.nu Att själv publicera en lista från sitt samlarområde bör ju också innebära en utmärkt möjlighet att få tag på kort som man saknar i sin samling!

VYKORTSSIGNATURER
En ny stående punkt på sajten kommer inom kort att att bli att presentera olika vykortssignaturer! Det blir en kort historik om varje signatur samt några vykortsexempel. Har du någon signatur du vill skriva något om är du välkommen att skicka in ditt bidrag till info@gamlavykort.nu 

GRATIS EPOSTADRESS MED AUTOMATISK VIRUSBORTTAGNING
Du kan nu få en gratis epostadress under domännamnet gamlavykort.nu! Om du exempelvis heter Nisse Nilsson så kan du få ett konto som heter nisse.nilsson@gamlavykort.nu eller helt enkelt bara nisse@gamlavykort.nu. Du kan enkelt använda mailkontot i ditt ordinarie epostprogram (t ex Outlook Express), även parallellt med ett annat epostkonto (t ex Telia), men även använda det via webben (som hos Hotmail eller Spray), då når du alltid din epost även om du t ex är ute och reser eller inte har tillgång till din ordinarie dator. Du kan även enkelt sätta en vidaresändning från kontot till en annan epostadress. Kontot är helt gratis och epost som skickas från kontot innehåller ingen reklam av något slag. En annan stor fördel med alla konton är att de ligger på en mailserver som kör en automatisk virusscanning, vilket innebär att du inte kan få några mail som innehåller virus! Skulle du själv ha fått in virus i din dator så kan detta virus heller ej skickas vidare eftersom det automatiskt stoppas av servern! Vill du ha ett gratis mailkonto så går du till länken www.gamlavykort.nu/epost och fyller i formuläret. Därefter får du fullständiga instruktioner via epost.

Samlarhälsningar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

 

Tillbaka till