Nyhetsbrev Nr 3 - 2002-03-21


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 3 - 2002-03-21
****************************************************************************

VÄLKOMMEN
Hej och välkommen till tredje upplagan av Gamla Vykorts Nyhetsbrev! Både antalet prenumeranter på nyhetsbrevet och antalet besökare på webbsidan ökar stadigt vilket känns mycket roligt och inspirerande! Det har inte varit så många uppdateringar senaste månaden, men nu är en hel del på gång! En ny checklista med bilder över kända tecknade stadsvyer (tomtekort) från Karlskrona finns nu inlagd tillsammans med en kort artikel om tomtekort. Länk finns från huvudsidan. Det skulle vara roligt om andra samlare ville bidra med liknande listor från andra orter!
Nya artiklar med vykortsillustrationer är på gång inom de närmaste veckorna, bl a kommer en artikel om hur man ska värdera vykort. Som vykortssamlare får man ofta frågan hur mycket vykort är värda och artikeln kommer att innehålla diverse synpunkter kring detta! En helt ny avdelning med "fula vykort" är inlagd och jag hoppas att andra samlare vill bidra genom att visa upp sina fulaste vykort! Tror det kan bli en både rolig och intressant sida!

AKTUELLA AKTIVITETER
Vårens största evenemang för vykortssamlare blir Vykortets Dag i Uppsala som äger rum lördagen den 27 april i Fyrisskolans matsal på Götgatan. Tiden är mellan 10.00 och 16.00. Observera att dagen är ändrad! Kontaktperson är Christer Ögren 070-574 58 85. Anmälningar om bordsplats måste göras senast 10 april! Kolla på Upplands Vykortsförenings hemsida för mer information om Vykortets Dag! Sidan finns på www.algonet.se/~roghan/uvf.html

Känner du till några bra mässor, samlarmarknader, loppmarknader eller auktioner där det brukar finnas något intressant för vykortssamlare? Om någon sådan aktivitet saknas i kalendern på www.gamlavykort.nu så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den omedelbart att läggas till!

TRADERA HAR UPPGRADERAT
Auktionssajten Tradera  som idag är den i särklass populäraste auktionssajten för vykortssamlare har uppgraderat sina system, vilket är mycket positivt! Efter ett visst igångkörningsproblem då bl a mailnotifieringen om avslutade auktioner låg helt nere under flera dagar är nu sajten igång för fullt igen. Det går nu betydligt snabbare och dessutom har det tillkommit en rad förbättrade funktioner för både säljare och köpare! För närvarande finns det över 13 500 vykort till försäljning på www.tradera.com och jag tror att de flesta vykortssamlare kan hitta intressanta kort! Det finns även en ny auktionssajt, Bra Bud på www.brabud.nu, som har lovat att ta upp kampen med Tradera, men än så länge finns inte speciellt många vykort upplagda!

SKILLINGTRYCKET KOMMER NÄSTA VECKA!
Årets första nummer av Skillingtrycket utkommer runt den 25 mars. Många spännande artiklar har tidigare utlovats! Tidskriften utkommer med tre nummer under 2002 och nästa år blir det minst fyra nummer. Hör gärna av dig till Bo Grendal om du vill ha någonting publicerat eller undrar över något. Du når honom på bo.grendal@skillingtrycket.com För mer information om Skillingtrycket och hur du blir prenumerant - gå till www.skillingtrycket.com 

FULA VYKORT
En ny sektion med fula vykort finns nu på www.gamlavykort.nu/fulavykort/ Än finns bara ett kort inlagt men förhoppningsvis kommer sidan att fyllas med vykort. Även fula och ointressanta kort kan vara kul att samla!

EFTERLYSNINGEN
Efterlysningen på www.gamlavykort.nu/efterlysningen/ har blivit en stor succé och cirka hälften av alla inskickade kort identifieras helt eller delvis. Ett tiotal kort är helt nyupplagda och flera av dessa bör utan tvekan enkelt kunna identifieras av "rätt" samlare! Totalt ligger över 150 kort upplagda varav hälften fortfarande är oidentifierade. Kolla gärna lite längre ned i listan på oidentifierade kort! Det finns flera kort som borde vara enkelt att identifiera om man känner till platsen!

SAMLARMARKNADEN
Lägg upp så många gratisannonser du vill på www.gamlavykort.nu/radannonser! Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar!

VYKORTSSIGNATURER
En ny stående punkt på sajten kommer inom kort att att bli att presentera olika vykortssignaturer! Det blir en kort historik om varje signatur samt några vykortsexempel. Har du någon signatur du vill skriva något om är du välkommen att skicka in ditt bidrag till info@gamlavykort.nu

Det var allt för denna gången! Nästa nyhetsbrev kommer inte att dröja lika länge, utan kommer att skickas ut i mitten av april. Det kommer dock att hända mycket på www.gamlavykort.nu innan dess, så håll ögonen öppna efter nyheter!

Samlarhälsningar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

 

Tillbaka till