Nyhetsbrev Nr 4 - 2002-11-21


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 4 - 2002-11-21
****************************************************************************

VÄLKOMMEN
Hej och välkommen till fjärde upplagan av Gamla Vykorts Nyhetsbrev! Tyvärr var det nu ett bra tag sedan jag hann skicka ut något Nyhetsbrev, men jag tänkte att detta ska bli bättre framöver liksom att det ska bli fler regelbundna uppdateringar på www.gamlavykort.nu 

PÅ GÅNG JUST NU
Det gamla forumet skulle egentligen plockats bort för länge sedan för att ersättas av en bättre variant. Den kommer förhoppningsvis inom kort då jag nu hittat en mycket bättre lösning. Det gamla forumet ligger dock kvar tills det nya är igång. I övrigt kommer Efterlysningen att arbetas om för att bli mer överskådlig och fler artiklar om speciella vykortsområden kommer att läggas in regelbundet. Sedan kommer en artikel med en test av de olika auktionstjänsterna för vykort på nätet med lite synpunkter. Det verkar som Tradera nu helt tagit över nästan hela vykortsmarknaden, vilket både är bra och dåligt, men mer kring detta i artikeln senare. Dessutom kommer en artikel med en fantastisk historia om några unika kort som dök upp för en tid sedan. Det är två vykort tecknade av den kände nazistjägaren Simon Wiesenthal som gavs ut i en mycket liten upplaga 1946. När det gäller Nyhetsbrevet är ambitionen som sagt att det nu ska komma ut lite oftare och kanske inte behöver vara lika långt varje gång. Framtiden får utvisa hur det blir! En glädjande sak är att flera samlare nu skickat in egna bidrag till Favoritkortavdelning. Alla sådana bidrag mottages tacksamt liksom bidrag till avdelningen med checklistor!

AKTUELLA AKTIVITETER
Hösten har redan bjudit på en del trevliga vykortsmässor, bl a i Värnamo, Huskvarna, Göteborg och Solna. Tanken var att ha något reportage med lite bilder från någon av dessa men det får vänta till någon efter någon vårmässa. Känner du till några bra mässor, samlarmarknader, loppmarknader eller auktioner där det brukar finnas något intressant för vykortssamlare? Om någon sådan aktivitet saknas i kalendern på www.gamlavykort.nu så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den omedelbart att läggas till!

EFTERLYSNINGEN
Efterlysningen på www.gamlavykort.nu/efterlysningen/ har blivit en jättesuccé och över 400(!) kort har skickats in av många olika samlare. Otroligt nog har långt mer än hälften identifierats av andra intresserade besökare! När jag startade Efterlysningen hade jag inte en tanke på att det skulle komma så många bidrag och sidorna kommer nu att arbetas så att det blir mer överskådligt för besökarna. Alla identifierade kort kommer bl a att läggas på en helt separat sida. Det finns dock plats för fler kort på Efterlysningen så det är bara att skicka in! Kolla även gärna lite längre ned i listan på oidentifierade kort! Det finns flera kort som borde vara enkelt att identifiera om man känner till platsen!

SAMLARMARKNADEN
Lägg upp så många gratisannonser du vill på www.gamlavykort.nu/radannonser! Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar!

SKILLINGTRYCKET
Andra upplagan av Skillingtrycket 2002 utkom i slutet av september! Som vanligt var det ett innehållsrikt nummer med många intressanta artiklar med rikliga vykortsillustrationer! Det handlade bl a  om Ryskjapanska kriget 1904-1905, svampar på vykort och givetvis även Lasse Haldenbergs "Lasses Blandning" med massor av illustrationer från Lasses samlingar av "udda, kuriösa och häpnadsväckande kort". Nästa nummer beräknas utkomma den 10 december 2002 och innehåller bl a en artikel om Årtalsvykort, Lasses Blandning och som vanligt en stor auktionsdel med massor av vykort! För info om Skillingtrycket kolla på www.skillingtrycket.com

Samlarhälsningar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

Tillbaka till