Nyhetsbrev Nr 5 - 2003-01-09


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 5 - 2003-01-09
****************************************************************************

VÄLKOMMEN
Hej och välkommen till femte upplagan av Gamla Vykorts Nyhetsbrev!

PÅ GÅNG JUST NU
Det gamla forumet är på väg att ersättas av ett nytt och det kommer att aktiveras inom någon eller några veckor. Det blir ett mer avancerat forum där man skapar ett användarnamn och därmed blir "medlem" i forumet, ungefär på samma sätt som på Tradera. Man kan dock givetvis läsa inlägg utan att behöva vara medlem. Mer information kring detta kommer i nästa nyhetsbrev. I övrigt kommer Efterlysningen att arbetas om för att bli mer överskådlig och fler artiklar om speciella vykortsområden kommer att läggas in regelbundet. En del nya artiklar har lagts in, bl a en som handlar om den s k Västgötadvärgen, Walfrid "Lille Valle" Enocksson, som var ett känt Stockholmsoriginal för hundra år sedan. Sedan kommer som tidigare nämnts en artikel med en test av de olika auktionstjänsterna för vykort på nätet med lite synpunkter. På gång är också en rikt vykortsillustrerad artikel om en av Europas superstjärnor för hundra år sedan, dansösen Cleo de Merode. En ändring som gäller Nyhetsbrevet är att fr o m nästa nummer kommer utskicket att göras i form av s k html-format, vilket gör att det går att lägga in bättre länkningar och det kan även bli möjligt med enstaka bilder direkt i Nyhetsbrevet.

AKTUELLA AKTIVITETER
Våren bjuder på en del mindre vykortsmässor, men även Vykortets Dag den 12 april i Uppsala. Mer information kring detta evenemang kommer inom kort! Känner du till några bra mässor, samlarmarknader, loppmarknader eller auktioner där det brukar finnas något intressant för vykortssamlare? Om någon sådan aktivitet saknas i kalendern på www.gamlavykort.nu så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den omedelbart att läggas till! Någon gång i februari kommer även Novas vykortsauktion, mer info finns på Novas hemsida.

EFTERLYSNINGEN
På efterlysningen - www.gamlavykort.nu/efterlysningen/ - finns nu 431 kort som har skickats in av många olika samlare. Otroligt nog har hela 255 kort identifierats av andra intresserade besökare, det ger en procentsats på över 59 procent identifierade kort! Dock finns det fortfarande många kort bland de icke identifierade som borde kunna identifieras då det är kort från större orter, t o m med kyrkor. Sidorna kommer inom kort också att arbetas så att de blir mer överskådligt för besökarna.

SAMLARMARKNADEN
Lägg upp så många gratisannonser du vill på www.gamlavykort.nu/radannonser! Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar så glöm inte att uppdatera dina annonser med jämna mellanrum!

SKILLINGTRYCKET
Tredje upplagan av Skillingtrycket 2002 utkom i mitten av december! Som vanligt var det ett innehållsrikt nummer med många intressanta artiklar med rikliga vykortsillustrationer plus en stor auktionsdel. Intressant var också att läsa om vad som ska komma under nästa år! Skillingtrycket utkommer då för första gången på många år med fyra nummer! En intressant nyhet var den kommande artikelserien "Inköpskällor för vykortssamlare" som kommer att bli en följetong under samtliga åtta nummer 2003 och 2004. En årsprenumeration (fyra nummer) kostar 200 kronor, klart prisvärt! För mer information om Skillingtrycket kolla på www.skillingtrycket.com

Samlarhälsningar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu samt till alla adresser 
som har gratis mailkonton under gamlavykort.nu. Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

Tillbaka till