Nyhetsbrev Nr 6 - 2003-03-03


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 6 - 2003-03-03
****************************************************************************

VÄLKOMMEN
Hej och välkommen till sjätte upplagan av Gamla Vykorts Nyhetsbrev!

NYTT FORUM
Äntligen är det nya forumet klart och det är nu aktiverat på www.gamlavykort.nu/forum3. Tanken med forumet är att det till stor del ska "sköta sig självt" och uppdateras av alla medlemmar. Jag hoppas många vill bli medlemmar och skriva inlägg om vykort och vykortssamlande. Det enda som krävs för medlemskap är i princip att registrera ett användarnamn och sedan logga in, men det skulle vara trevligt om användarna även anger namn, epostadress och samlarområden, men det är upp till var och en att göra som man känner! Det är bara medlemmar som kan se information om andra medlemmar och skriva inlägg i forumen, men tills vidare kan även "gäster" läsa alla inlägg. Till att börja med är ett antal ämnen inlagda, men det finns plats för många fler. Tanken är att forumet ska utvecklas efterhand och en medlem som skriver mycket inom ett speciellt områden kan bli "moderator" för den gruppen. Jag tror att forumet har möjlighet att bli en mycket populär samlingsplats för alla slags vykortssamlare även om det kan ta några veckor innan det kommer igång ordentligt! Jag är tacksam för alla synpunkter om vad som saknas och vad som kan bli bättre!

EFTERLYSNINGEN
Fr o m nu kommer även den så populära Efterlysningen att byggas in direkt i forumet och det är möjligt för medlemmar i forumet att direkt skicka upp bilder samt skriva en text om kortet! Alla svar postas också direkt som inlägg i forumet plus att den som lagt ut kortet har möjlighet att automatiskt få mail när någon svarar. Den gamla varianten av Efterlysningen kommer dock att ligga kvar tills vidare, men inga nya efterlysningar kommer att presenteras där.

F. W. H. & Co.
Nästan alla hembygdssamlare har säkert sett enstaka kort från en numrerad serie utgiven av förlaget F.W.H. & Co. och många är vi som undrat över förlag och serie. Bengt E.W. Andersson efterlyste i januari 2003 information om förlaget på Gamla Vykorts hemsida och efterlysningen ledde till ett fantastiskt gensvar! Dels kom snabbt information om vad förkortningen betydde och dels strömmade massor av information om olika kort in från vykortssamlare och efter en och en halv månad har listan ökat från cirka 30 kort till runt 500 kort (inklusive vissa varianter). Du hittar sidan om förlaget på adressen www.gamlavykort.nu/vykortslistor/fwhoco/

AKTUELLA AKTIVITETER
Känner du till några bra mässor, samlarmarknader, loppmarknader eller auktioner där det brukar finnas något intressant för vykortssamlare? Om någon sådan aktivitet saknas i kalendern på www.gamlavykort.nu så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den omedelbart att läggas till!

SAMLARMARKNADEN
Lägg upp så många gratisannonser du vill på www.gamlavykort.nu/radannonser! Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar så glöm inte att uppdatera dina annonser med jämna mellanrum!

Samlarhälsningar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu samt till alla adresser 
som har gratis mailkonton under gamlavykort.nu. Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

Tillbaka till