Nyhetsbrev Nr 7 - 2003-07-14


****************************************************************************
GAMLA VYKORTS NYHETSBREV NR 7 - 2003-07-14
****************************************************************************

VÄLKOMMEN
Hej och välkommen till sjunde upplagan av Gamla Vykorts Nyhetsbrev! Sommaren är normalt sett en lugn tid för vykortssamlare, vilket bl a märks på det minskande antalet vykort som bjuds ut på Tradera under sommarmånaderna! Dock verkar samlarna vara lika alerta som vanligt och de bra korten går i regel ändå till höga priser. Det kan ju t o m vara så att det är svårare att göra några fynd nu när det är färre kort ute till försäljning eftersom det inte är så många kort att gå igenom! Annars går det verkligen att göra fynd på Tradera om man går igenom korten. Ibland kan man hitta kanonkort under de mest märkliga rubriker!

GAMLA VYKORT HAR FÅTT EN DEL UPPMÄRKSAMHET
Det är roligt att www.gamlavykort.nu uppmärksammats en del under sommaren, den 5 juli var det en bra artikel om sajten i Aftonbladets Resebilaga! Tyvärr finns inte artikeln på nätet utan bara i pappersutgåvan av Aftonbladet Resa. Artikeln ledde inte till någon direkt ökning av besöksantalet, vilket dock skedde den 12 juli då det plötsligt blev en enorm anstormning av besökare. Orsaken var att någon i Ungern(!) hittat ett vykort på sidan med Fula vykort och skickat in detta med länk till en tydligen mycket populär sajt i Ungern där man skickar in märkliga bilder man hittar på nätet med en länk till sidan. Många har kommenterat bilden på den ungerska sajten och är det någon som är bättre på ungerska än mig får ni gärna skicka en liten sammanfattning till info@gamlavykort.nu. Bild och kommentarer finns på http://www.szanalmas.hu/forum/comment.phtml?newsid=7219

NYA ARTIKLAR PÅ GÅNG
Inom den närmaste veckan kommer en del nya kortare artiklar om gamla vykort att läggas upp på sajten och lite senare kommer en artikel om hur man sätter ekonomiskt värde på gamla vykort. Det är en mycket svår fråga och tanken är väl att artikeln kan bli en utgångspunkt för vidare diskussioner i frågan! Ett vykort har ju bara ekonomiskt värde så länge det finns någon samlare som är intresserad av det och är det sedan flera samlare som är intresserade stiger "värdet" omedelbart. Men mer om detta senare!

FORUM
Det nya forumet har nu varit igång ett antal månader på www.gamlavykort.nu/forum3. Hittills är det 131 personer som blivit medlemmar, vilket nog är lite mindre än jag hoppats. Dock är det tyvärr många som skriver sina inlägg som "Gäster" trots att de skriver under med sina namn. Bättre är ju att skriva sina inlägg som medlem och det enda som krävs för att vara medlem är att man skapar sig ett användarnamn och ett lösenord. Alla övriga uppgifter är helt frivilliga och behöver inte fyllas i. Det är dessutom bara medlemmar som kan se information om andra medlemmar och skriva inlägg i forumen (förutom Efterlysningen där även "gäster" kan svara), men tills vidare kan även "gäster" läsa alla inlägg. När forumet utvecklas vidare kommer det att finnas forum som bara är öppna för medlemmar.

F. W. H. & Co.
Bengt E.W. Andersson fortsätter sitt enorma arbete med katalogiseringen av vykort från förlaget F. W. H. & Co. och intressanta artiklar lär vara på gång i de kommande utgåvorna av Skillingtrycket. Om du inte är prenumerant hittar du information på www.skillingtrycket.com.
Du hittar webbsidan om F. W. H. & Co. på adressen www.gamlavykort.nu/vykortslistor/fwhoco/
Bengt har även inkommit med en del kompletteringar i form av saknade bilder till listan ovan och en del av dessa kommer att läggas till under den närmaste tiden.

PRESSBYRÅN
Katalogisering av vykort från Pressbyrån är också påbörjad och många bidrag har kommit både via epost och via Forumet. Många av dessa bidrag är ännu inte införda men förhoppningsvis sker detta under sommaren. Bäst är annars att skicka epost till info@gamlavykort.nu med begäran om att få adressen till inmatningsformuläret så kan varje intresserad samlare själv skicka in sina bidrag!

AKTUELLA AKTIVITETER
Idag är sista dagen för bud till Kungsholmens Frimärkshandels stora vykortsauktion. Är du ute i sista sekunden hittar du auktionen på adressen http://213.212.4.178/ianr/auktion/.
Nu på söndag den 20 juli är det en stor samlarmarknad i Degeberga i Skåne, där det ibland går att göra verkliga vykortsfynd! Mer info finns under Aktuella aktiviteter på www.gamlavykort.nu
Känner du till några bra mässor, samlarmarknader, loppmarknader eller auktioner där det brukar finnas något intressant för vykortssamlare? Om någon sådan aktivitet saknas i kalendern på www.gamlavykort.nu så kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så kommer den omedelbart att läggas till!

SAMLARMARKNADEN
Lägg upp så många gratisannonser du vill på www.gamlavykort.nu/radannonser! Tänk också på att annonserna numera raderas automatiskt efter 60 dagar så glöm inte att uppdatera dina annonser med jämna mellanrum!

Samlarhälsningar och en önskan om en skön och varm sommar

Lars-Olov Stenborg
www.gamlavykort.nu
info@gamlavykort.nu

____________________________________________________________________________
Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration
genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu samt till alla adresser 
som har gratis mailkonton under gamlavykort.nu. Om du inte vill fortsätta
prenumerationen kan du skicka ett mail till info@gamlavykort.nu så plockas
din adress direkt bort från listan!

Google

 


Direktlänk till vykortsauktionerna på
Gamla Vykort samarbetar med auktionssajten Tradera där det ständigt finns minst 50 000 vykort till salu (lite färre under sommaren)! Om du klickar på rubriken ovan eller HÄR kommer du alltid direkt till vykortsauktionerna!

Tillbaka till