Gamla Vykorts Nyhetsbrev - 2005-04-12


Nyheter
Äntligen har det blivit tid över för ett nyhetsbrev igen, det var länge sedan sist! Tanken är nu att det ska komma lite nyheter åtminstone en gång i månaden framöver. Numera gäller att nyhetsbrevet är i s k "html"-format vilket gör att det går att ordna en lite snyggare layout plus att det finns möjlighet att lägga in bilder direkt i nyhetsbrevet. Kommer dock inte att utnyttja allt detta förrän efterhand eftersom det finns en risk att enstaka prenumeranter inte kan läsa nyhetsbrevet i detta format, men då går det alltid att klicka på länken ovan för att komma direkt till samma nyhetsbrev på webbsidan. Nytt är också att det nu går att avanmäla sig från kommande nyhetsbrev direkt genom att klicka på länken längst ned i nyhetsbrevet.

Dansbandsvykort
Något som uppmärksammats ordentligt senaste året är dansbandvykort på nätet. Många helt underbara kort på olika band från främst 1970-talet. Det skånska bandet Gert-Jonnys har blivit mer eller mindre världsberömda på detta sätt tack vare sin fantastiska klädsel. Det är nog inte så många som hört deras låtar! Några bra  länkar kring ämnet hittar du nedan:

Annars är det bara att söka på "Gert-Jonnys" t ex på Google så hittar du massor av andra roliga länkar!

Vykort från Kungliga Svenska Flottan

Per-Eric Hansson heter en samlare i Karlskronatrakten med intresse för brev och vykort med Svensk Örlogshistoria och han visar sedan en tid tillbaka 26 olika blad från sin samling innehållande totalt 52 vykort på www.gamlavykort.nu. Om du har intresse för den typen av vykort rekommenderar jag ett besök som du kan göra genom att klicka här!

Vykortstidskriften Skillingtrycket
Första utgåvan av Skillingtrycket 2005 har anlänt till alla prenumeranter! Som vanligt var det ett innehållsrikt nummer med många trevliga artiklar för vykortssamlare. Om du inte är prenumerant kan du via Skillingtryckets hemsida beställa ett provnummer för bara 20 kronor.

Gamla Vykorts Forum
Gamla Vykorts Forum sköter besökarna själva uppdateringarna och vi är nu 440 medlemmar (snart lika många som det är prenumeranter på nyhetsbrevet). Speciellt Nya Efterlysningen är populär bland besökarna och vi är många medlemmar som fått okända motiv på vykort identifierade genom att skicka upp våra efterlysningar dit! Om du inte har tittat in där på länge, så ta gärna en titt, för det finns många okända kort kvar som rimligen borde kunna identifieras relativt lätt.

Nästa nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer redan i slutet av april och då blir det mer information om kommande aktiviteter och liknande. Tills dess kommer det även att bli uppdateringar med flera nya artiklar på www.gamlavykort.nu

Samlarhälsningar

Lasse Stenborg
Gamla Vykort

www.gamlavykort.nu

Google

 

Direktlänk till vykortsauktionerna på

Hit Counter