Gamla Vykorts Nyhetsbrev - 2006-01-05

Gott Nytt År!
Så har det då blivit dags för ett nyhetsbrev igen, det var länge sedan sist! Tyvärr har inte tiden räckt senaste åren för att skicka ut nyhetsbreven i den omfattningen jag har velat. Dock blir det förhoppningsvis ändring på detta under våren. Tanken är nu att det ska komma lite nyheter åtminstone en gång i månaden framöver. Har du svårt att läsa nyhetsbrevet är det bara att klicka här så kommer du till versionen som finns på webbsidan! Vill du inte ha fler nyhetsbrev kan du enkelt avanmäla dig från kommande nyhetsbrev direkt genom att klicka på länken längst ned i nyhetsbrevet.

Gammal vykortsutställning i ny version!
I december 1994 lade jag upp en utställning med 16 gamla vykort på Internet. Det var väldigt ovanligt med vykort på internet på den tiden och den enda liknande utställning som fanns var hos Postverket i Singapore. Det blev en välbesökt sida som under åren haft otroligt många besökare som kommenterat korten! Utställningen finns fortfarande kvar på sin ursprungliga adress, men nu, över elva år senare tyckte jag det var dags att lägga upp utställningen på nytt med exakt samma kort i bättre upplösning! Vill du titta på utställningen kan du klicka här! Texten till korten är fortfarande på engelska, men en svensk version av hela utställningen kommer snart!

Nya hemsidesadresser
Som många redan märkt fungerar det utmärkt att skriva även www.gamlavykort.se och inte bara .nu på slutet. Jag registrerade även .se-varianten för något år sedan och tanken är väl att den så smångingom ska ersätta .nu-varianten, men det kommer att dröja åtminstone något år. Dock är det inget som hindrar att du som besökare redan nu byter till www.gamlavykort.se när du besöker Gamla Vykort. Helt ny är dock adressen www.oldpostcards.se som kommer att innehålla artiklar, vykortsutställningar med mera fast enbart på engelska. Dock kommer mycket av denna information även att finnas på Gamla Vykort och då givetvis översatt till svenska.

Gamla Vykorts Forum
Gamla Vykorts Forum
har haft en stor ökning av antalet medlemmar och vi är nu hela 520 medlemmar som kan diskutera gamla vykort, men framförallt Nya Efterlysningen är mycket populär! Vi är många medlemmar som fått okända motiv på vykort identifierade genom att skicka upp våra efterlysningar dit! Om du inte har tittat in där på länge, så ta gärna en titt, för det finns många okända kort kvar som rimligen borde kunna identifieras relativt lätt.

Kommande förbättringar
Det ska nu bli bättre fart på artiklarna om vykort och ett flertal är redan på gång och kommer att läggas upp under de närmaste veckorna. Det kommer även att bli en del intervjuer med vykortsprofiler samt besök med reportage från vykortsmässor och vykortsträffar.

Nya vykortsböcker
Ett par nya vykortsböcker har sett dagens ljus senaste tiden. Hagfors kommun har kommit med andra delen av "Hagforsbygden i vykort" och för framförallt danska vykortssamlare kommer "Danske brevkort og postkorts historie 1871–2006!" Boken är skriven av Steffen Riis och kommer att ges ut den 8 februari 2006. Du kan läsa mer om båda böckerna på Gamla Vykort under rubriken "NYheter".

Vykortstidskriften Skillingtrycket
Skillingtrycket
utkom med fyra nummer under 2005 och beräknas komma med fyra nummer även 2006 med utgivning i mars, maj, september och december. Om du inte är prenumerant kan du via Skillingtryckets hemsida beställa ett provnummer för bara 20 kronor.

Nästa nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av januari och då blir det mer information om kommande aktiviteter och liknande.

Samlarhälsningar

Lasse Stenborg   Gamla Vykort   www.gamlavykort.se

Google

Direktlänk till vykortsauktionerna på