Gamla Vykorts Nyhetsbrev - 2006-03-24


Nya artiklar
En ny artikel har lagts upp sedan senaste nyhetsbrevet. Den handlar om Sveriges förmodligen mest kände målare genom tiderna, Anders Zorn. Den är illustrerad med ett trevligt fotovykort föreställande bl a konstnären och hans hustru Emma. Kortet är skickat från makarna Zorn nyåret 1917. Nedan kommer en direktlänk till sidan med artikeln

Nyårshälsning från Anders och Emma Zorn

Det har ännu inte blivit tid att uppdatera artikeln om Västgötadvärgen, men det kommer inom kort! Däremot är artikeln om Prisboxaren Appelkvist uppdaterad eftersom ny information tillkommit!

Prisboxaren Appelqvist - Vem var han?

Forumet
Aktiviteten i forumet har varit fortsatt mycket bra och det är nu över 560 medlemmar. Det är mest under Efterlysningen som nya inlägg ständigt kommer, men förhoppningsvis kan det snart bli bättre fart även i de andra ämnesområdena. Det kommer också några nya ämnen inom kort så håll ögonen öppna!

Ny trevlig vykortsbok
En helt ny vykortsbok har just lämnat tryckpressarna. Det är en rikt illustrerad bok som handlar om flyghistoria på gamla vykort. Gamla Vykort har fått ett exemplar av boken och en recension kommer inom kort! Vill du beställa boken kan du göra det direkt via förlaget genom att sätta in 262 kronor antingen på Plusgiro 454 45 48-3 eller Bankgiro 5306-4523 och ange AHR AB som mottagare. Tänk också på att ange tydligt namn och tydlig adress på betalningen! Du kan läsa mer om boken på länken nedan

Flyg på vykort - Svenska Vingar 9

Vykortstidskriften Skillingtrycket
Första upplagan av Skillingtrycket för 2006 har nu kommit till  prenumeranterna. Det är som vanligt ett läsvärt nummer på 48 sidor. Bland artiklarna kan nämnas att Paul Gustafsson skriver om "Parasoller och paraplyer på vykort" i en rikt färgillustrerad artikel. Intressant läsning är även "Lasses Blandning" där Lasse Haldenberg på åtta fullmatade sidor skriver om en del av sina alltid lika trevliga vykort! Om du inte är prenumerant kan du via Skillingtryckets hemsida beställa ett provnummer för bara 20 kronor.

Kommande vykortsaktiviteter

Lördag 25 mars 2006 klockan 10.00-16.00
Vykortets Dag Uppsala - Vaksalaskolans matsal vid Vaksala torg

Arrangeras av Upplands Vykortsförening. Handlare har tillträde till mässan från klockan 08.00. För mer information kontakta Christer Ögren 070-574 58 85.

Lördag 1 april 2006 klockan 09.30-15.00
Antik- och Samlarmässa i Enköping. Sankt Illianshallen.

Arrangeras av Enköpings Filatelistförening. Information lämnas av Kenneth Lindkvist 0171-472061, 0702-812942.

Nästa nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av april.

Samlarhälsningar

Lasse Stenborg   Gamla Vykort   www.gamlavykort.nu

Google

 

 

 

Hit Counter