Gamla Vykorts Nyhetsbrev - 2007-03-02


Har du problem med att läsa nyhetsbrevet nedan kan du i stället klicka här så kommer du direkt till webbsidan som innehåller exakt samma nyhetsbrev. Detta nyhetsbrev skickas endast till adresser som beställt prenumeration genom  beställningsformulär på www.gamlavykort.nu samt till alla adresser som har gratis mailkonton under gamlavykort.nu. Om du inte vill fortsätta prenumerationen kan du avanmäla dig direkt genom att klicka på länken nedan.


Nytt nummer av vykortstidskriften Skillingtrycket med stor kvalitetsauktion
Första utgåvan av Skillingtrycket 2007 anländer i dagarna till alla prenumeranter! Det är som vanligt ett innehållsrikt nummer med flera trevliga artiklar för vykortssamlare. Om du inte är prenumerant kan du via Skillingtryckets hemsida beställa ett äldre provnummer av tidskriften. Detta nummer av Skillingtrycket innehåller egentligen bara två långa artiklar, en av Lasse Haldenberg som handlar om vykort från Mexikanska revolutionen och en mycket rikt illustrerad artikel om påskkärringar på vykort. Den artikeln är skriven av vykortsprofilen Paul Gustafsson och är illustrerad med 32 färgbilder av vykort från hans samlingar. Störst plats i Skillingtrycket 1-2007 tar dock en 26-sidig Kvalitetsauktion med 2 200 objekt varav nästan 1 700 är vykort! Skriftliga vykortsauktioner är ju annars idag mycket ovanliga, i princip all försäljning på auktion sker på Tradera. Det ska bli intressant att se vad resultaten blir för denna auktion för det är bara att hålla med redaktören Bo Grendal när han i förordet skriver "Jag vågar påstå att det rent kvalitetsmässigt är den bästa auktionen under tidskriftens 28-åriga levnad." Den som står för auktionen är den tidigare redaktören for Skillingtrycket, Bo Bergforsen, och du kan se hela auktionsavsnittet på hans hemsida www.bergforsen.com.

Gamla Vykorts Forum
Gamla Vykorts Forum sköter besökarna själva uppdateringarna och vi passerade för några dagar sedan 700 medlemmar! Speciellt är det Nya Efterlysningen som är populär bland besökarna och vi är många medlemmar som fått okända motiv på vykort identifierade genom att skicka upp våra efterlysningar dit! Om du inte har tittat in där på länge, så ta gärna en titt, för det finns många okända kort kvar som rimligen borde kunna identifieras relativt lätt.

Dansbandsvykort
Svenska dansband, eller rättare skrivet, svenska dansbands kläder fortsätter att väcka uppmärksamhet. Artikeln på Gamla Vykort har haft helt otroliga besökssiffor och sedan en tid finns även en engelsk version av artikeln på http://www.oldpostcards.se/danceband/ som redan närmar sig 5000 besökare och nu har artikeln även blivit översatt till kinesiska och japanska! Det ska bli intressant att se besöksantalet på dessa sidor efterhand som artikeln hittas av Google och andra sökmotorer.

Kommande aktiviteter
Under mars månad väntar flera stora samlarmässor för vykortssamlare.
Lördagen den 17 mars - Höglandsmässan i Nässjö. Samlarmässa med i första hand mindre privathandlare, men även några etablerade handlare deltar.
Söndag den 18 mars - Fri-Vy 2007 i Alvesta. Samlarmässa för frimärks- och vykortssamlare
Lördag den 24 mars - Vykortets Dag i Uppsala.
Artiklar kommer från åtminstone någon av dessa mässor i slutet av månaden.

Tradera
Tanken har längre varit att ha lite auktionskommentarer kring vissa vykortsauktioner på Tradera och det kommer inom kort i forumet så även andra samlare kan kommentera. Det kommer att bli direktlänkar med bild på respektive vykort. Några exempel (utan länkar) på nästan häpnadsväckande priser senaste månaderna är t ex
Hycklinge brygga i Östergötland postgånget 1911 - 2 236 kronor
Borgvik hyttan i Värmland ofrankerat före 1905 - 1 825 kronor
Vy af Holmsjö marknad i Blekinge från 1911 - 1 680 kronor
Sölvesborgs Järnvägsstation med tåg 1902 - 885 kronor
Listan kan göras längre, men den kommer under en ny rubrik i forumet inom kort!

Nästa nyhetsbrev
Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av mars och då blir det mer information om kommande aktiviteter och liknande. Tills dess kommer det även att bli uppdateringar med flera nya artiklar på www.gamlavykort.nu och förhoppningsvis även ännu mer aktiviteter i forumet!

Samlarhälsningar

Lasse Stenborg
Gamla Vykort

www.gamlavykort.nu