Gamla Vykorts Nyhetsbrev - 2006-05-01


Äntligen börjar det hända saker på Gamla Vykort igen!
Som många förhoppningsvis redan märkt har det hänt en hel del på Gamla Vykort senaste tiden. Flera nya artiklar med intressanta vykort har kommit på plats senaste veckan plus att det har blivit flera nya avdelningar i forumet. Förhoppningsvis kan ni medlemmar och besökare bidra med mycket material till dessa avdelningar. Ni skriver texter och skickar upp bilder på samma sätt som till den populära Efterlysningen.

Artiklar om intressanta vykort

Lefve våren - Äntligen är våren här efter en lång vinter. Under "vykortsraseriets" tid för ett hundra år sedan gavs vykort ut vid alla möjliga tider och händelser. Här presenteras ett exakt ett hundra år gammalt kort som firade vårens intåg år 1906.

Några klassiska fotbollsspelare i AC Milan - En lagbild på AC Milan som blev italienska mästare 1968 och Europamästare 1969. I laget fanns många kända spelare, bl a en av de mest kända svenska fotbollsspelarna genom tiderna - Kurt Hamrin.

Charles Lindbergh besöker Karlskrona 1933 - Charles Lindbergh blev över en enda natt världens mest berömda människa år 1927. Sex år senare besökte han Sverige och från besöket i Karlskrona finns ett par fotovykort bevarade.

Forumet får fler avdelningar

Aktiviteten i forumet har varit bra och det är nu 576 medlemmar (ungefär lika många som prenumererar på detta nyhetsbrev). De flesta nya inlägg och svar har hittills kommit under Efterlysningen. Den ligger givetvis kvar som tidigare, men avdelningen med fula vykort har nu flyttats in direkt i forumet för att det ska bli möjligt för er användare att direkt bidra med era kort. Avdelningen bytte samtidigt namn till "Udda och märkliga vykort" och när man kan visa sådana kort är det inte mer än rätt att man även kan visa "Vackra Vykort" så det är en ny avdelning. Jag har själv skickat upp några kort från min samling som en början och jag hoppas att många vill skicka in bidrag både där och bland det "udda" korten! En tredje ny avdelning är en som inte har med gamla vykort att göra alls utan det är bara en förhoppningsvis rolig avdelning där man ska kunna skicka upp roliga länkar, roliga historier eller liknande. Bara fantasin sätter gränser i den avdelningen. Nedan kommer tre direktlänkar till de nya avdelningarna:

Udda och märkliga vykort från vykortssamlingar!
Här kan du själv visa dina fulaste och mest misslyckade vykort från samlingen! Alla tidigare inskickade kort är överflyttade till forumet! Nu kan alla själva skicka upp sina vykort!

Vackra vykort - de finaste vykorten i samlingarna
Eftersom det finns ett avsnitt med udda och märkliga vykort så måste det givetvis även finnas möjlighet att visa sina vackraste vykort från samlingen.

Roliga och intressanta länkar till annat än gamla vykort!
Här kan alla skicka in roliga länkar till sådant som INTE har med vykort eller vykortssamlande att göra. Ibland kan det vara kul att koppla av med att titta på annat än gamla vykort!

Ännu en ny vykortsbok!

Göran Lindhé är sedan många år tillbaka både vykortssamlare och intresserad av Örebros historia. Det har resulterat i boken Örebrobilder - från svunna tider. Det är en bok som är intressant även för vykortssamlare i allmänhet. Läs mer om boken genom att klicka här!

Kommande vykortsaktiviteter

Söndag 7 maj 2006, klockan 10-15
Vykortsmässa i Olofström i Blekinge, Folkets Hus i Olofström.
Mässan arrangeras av Olofströms Hembygdsförening, Västra Blekinge Vykortsklubb, Olofströms kommun och Folkets Hus. År 2005 var det 18  utställare på plats och mässan besöktes av cirka 350 personer från södra Sverige, Danmark och Norge. Är du intresserad av att sälja på mässan är kostnaden dels en grundavgift på 150 kronor plus 60 kronor per meter bord. Mer information lämnas av Paul Hansson 0454-919 14 och Keith Falk 0456-702 82. Mer information hittar du också på Västra Blekinge Vykortsklubbs hemsida som du hittar här och på Olofströmsmässornas hemsida här!

Lørdag 1 juli 2006
Norsk-svensk vykortsmesse i Marker Idrottshall i Ørje (6 km fra Tøcksfors vid E18 Stockholm-Oslo)
Messen arrangeres for femte gang. Samlere og handlere fra hele Norden deltar!Arrangør: Norske Postkortsamlere
www.norskepostkortsamlere.com

Nästa nyhetsbrev

Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av maj och fr o m nu är tanken att nyhetsbrevet ska komma varannan vecka.

Samlarhälsningar

Lasse Stenborg   Gamla Vykort   www.gamlavykort.nu

Google

Hit Counter